Bengkel Succession Planning Programme

Succession Planning Programme Workshop dengan kerjasama ABH Inspire Global hari ini telah telah diadakan di Hotel Casuarina Meru, Ipoh.

Program yang melibatkan semua pengurus dan pengurusan atasan PPPNP ini bertujuan untuk mengembangkan segala potensi, talent, dan kemampuan yang dimiliki oleh kakitangan bagi tujuan menyambung legasi PPPNP di masa hadapan.

Antara intipati program ini adalah cara-cara menerapkan Succession Planning yang dimulai dengan mengidentifikasi kemampuan, skill, dan kompetensi yang dimiliki oleh kakitangan tersebut bagi setiap unit yang dikendalikan mereka.

Selain daripada itu, intipati program ini dapat melatih kemahiran baru melalui perbincangan di dalam kumpulan serta memahami dan menganalisis peranan pelan perancangan di dalam menentukan kejayaan organisasi.

 

Galeri Gambar


Pembangunan Usahawan

   Projek Rintis Usahawan Graduan Senggang & PAIV   Projek Pemacu Agrotani Perak (PEMACU) & Green Urban Farming (Green Perak)   Program

Perladangan & Nurseri

Pada awal penubuhan, PPPNP telah memulakan aktiviti pertanian melalui tanaman kontan seperti ubi kayu,koko dan nenas.

Akuakultur

Produk Sejuk Beku Udang dan Produk Sejuk Beku Ikan Talapia merupakan dua projek yg dijalankan serentak di bawah pantauan PPPNP.